Ce este SEO ? Istoria SEO

Noi, itman.ro, stim ca site-ul dumneavoastra are nevoie de optimizarea SEO si ca vreti sa stiti ce inseamna SEO. 

SEO nu este un cuvânt popriu zis, ci este prescurtarea din engleză a „search engine optimization” care înseamnă „optimizare pentru motoare de căutare”, referindu-se strict la pagini web.

Optimizarea unui site pentru motoarele de căutare este o subcategorie a marketing-ului online, această practică aparând în anul 1990, odată cu apariţia primelor site-uri pe Internet. Cu timpul, optimizarea unei pagini web, al unui site, a devenit un serviciu oferit de unele companii şi/sau corporatii. Scopul primordial al pocesului de optimizare al unui site pentru motoarele de căutare este înbunătăţirea locului pe care este afişat un anumit site în anumite motoare de căutare în cazul unei căutari organice, algoritmice.

SEO-1024x768

Webmaster-ii şi furnizorii de conţinut au început să optimizeze situri pentru motoarele de căutare începand de la mijlocul anilor 1990, cand primele motoare de căutare catalogau reteaua Web timpurie.

Iniţial tot ce trebuia făcut de webmasteri era să adauge pagina , sau URI, la diferitele motoare de căutare , care trimiteau un „paianjen” („spider”) pentru a „se târî” (en: „crawl”) prin pagina , extrage legaturi către alte pagini şi să returneze informaţiile de pe o pagina pentru a fi indexate. Procesul pesupune copierea paginii de catre paianjeni şi stocarea pe propriile servere , unde un al doilea program, numit „indexator ” (en: „indexer”) , extrage diferite informaţii despre pagina, precum cuvintele conţinute şi locul lor în pagină, precum si orice greutate pentru cuvinte specifice, dar si legaturile către alte pagini, care sunt adaugate intr-o programare pentru târâre la o dată ulterioară.

Proprietarii de situri au început să recunoască valoare clasificării superioare şi a vizibilităţii, creând o oportunitate pentru practicanţii SEO „white hat” (pălarie albă) şi „black hat” (pălărie neagră).

Printre „White hat” se numără acele companii care folosesc tehnici considerate „legale” pentru promovarea site-urilor în cadrul motoarelor de căutare. În mare parte, acestea se bazează pe optimizări aduse structurii paginilor conţinute în cadrul site-ului pentru a fi corect interpretate şi evaluate de algoritmii de atribuire a rangurilor folosite de motoarele de căutare.

Un număr mare de bloguri şi de forumuri de discuţii au apărut, inclusiv în limba româna, care oferă creatorilor de site-uri îndrumări şi sfaturi referitoare la cum trebuie construite paginile web pentru a fi optimizate din punct de vedere al motoarelor de căutare.

Cea mai devreme folosire a frazei „search engine optimization” a fost intr-un mesaj spam postat pe Usenet pe data de 26 Iunie 1997.

Posted on mai 21, 2014 in IT

Share the Story

Back to Top