Securitatea IT

securitate

Prezentarile în presa despre bresele în  securitatea retelelor, incidentele legate de furturile de informatii si scandalurile din interiorul  companiilor conduc la cresterea constientizarii importantei securitatii IT.    


     Securitatea IT protejarea activitatile informationale ale companiilor – retele complexe  si o varietate extinsa de puncte de acces – împotriva atacurilor tot mai sofisticate, a virusilor  care se automultiplica si a tacticilor de inginerie sociala.
     Pe zi ce trece pe langa cei 90.000 de virusi cunoscuti apar multi altii noi, mult mai  agresivi si periculosi. Infectarea unui calculator este un lucru neplacut si cu efecte  destructive, virusii putand sa trimita e-mailuri cu documente confidentiale, distruge  informatiile de pe hard-disk, suprascrie Flash-BIOS-ul, incetineasca calculatorul, sa  deschida brese de securitate , etc

     Si pentru a uita de aceasta problema de securitate it, vom asigura:

  • Securitate IT prin instalarea si actualizarea antivirusului potrivit pentru firma  dumneavoastra;
  • Instalarea patch-urilor de securitate;
  • Solutii pentru firewall;
  • Securizare servere;
  • Securizarea email-urilor;
  • Securizarea browserului.


    Firewall – firewall este o aplicaţie sau un echipament hardware de securitate IT care monitorizează şi  filtrează permanent transmisiile de date realizate între PC sau reţeaua locală şi Internet, în  scopul implementării unei „politici” de filtrare. Această politică poate însemna:

  • protejarea si securitatea resurselor reţelei de restul utilizatorilor din alte reţele similare – Internetul -> sunt identificaţi posibilii „musafiri” nepoftiţi, atacurile lor asupra securitati PC-ului sau reţelei locale putând fi oprite.
  • Controlul resurselor pe care le vor accesa utilizatorii locali.

Posted on mai 7, 2014 in IT

Share the Story

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top